Visie & Historie

De basis van Lucassen Lastechniek is rond 1920 gelegd in Leunen bij de smederij en kolenhandel van Peter Mathijs Lucassen (geb. 1884). Vanaf 1960 wordt de kolenhandel vervangen door verkoop van propaangas en benzine. Dit is dan de hoofdactiviteit van het smederijbedrijf, waar verder ook smederijwerkzaamheden en fietsenreparaties werden uitgevoerd.

Begin jaren '80 worden industriële gassen toegevoegd aan het assortiment en al snel blijkt de bedrijfsruimte in Leunen te beperkt. Besloten wordt de verkoop van industriële gassen en benzine te splitsen in 2 nieuwe bedrijven. In 1984 verhuist het bedrijf Lucassen Lastechniek naar de Microstraat op industrieterrein Smakterheide in Venray. Het assortiment wordt uitgebreid met lasapparatuur en aanverwante producten, afzuigingsinstallaties voor lasdampen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Vanaf dat moment wordt de naam Lucassen Lastechniek gevoerd voor de bedrijfsactiviteiten in Venray.

Inmiddels is Lucassen Lastechniek uitgegroeid tot een begrip in de industriële sector in de regio en een toonaangevende en betrouwbare partner voor dakbedekkingbedrijven, de metaal- en landbouwsector, de verpakking- en voedselindustrie, campings en de medische wereld in de regio Noord-Limburg en het oostelijke deel van Noord-Brabant .

In de zomer van 2014 is lucassen lastechniek overgenomen door John Zelis. Lucassen lastechiek gaat onder dezelfde naam verder. De werkzaamheden van Jos Lucassen zijn overgenomen door Ruud Smits, verder is het team onveranderd gebleven.foto